Vis at I har et dyrevenligt hjem

De fleste hunde, der bor i en familie og ikke er en brugshund til jagt, handicapledsagelse eller andet, er i dag et medlem af familien næsten på lige fod med de andre familiemedlemmer. Og i det hele taget betyder familiens dyr i dag meget mere, end de gjorde før i tiden. Og hvorfor ikke vise dette i den måde, I indretter jeres hjem på?

I kan for eksempel indrette jeres køkken-alrum med et flot fototapet, der har hentet sit motiv fra naturens verden. Der findes flot fototapet med dyremotiver, fototapet med motiv fra strand, skov og jungle, så der er mange muligheder for et fototapet med et motiv, som kan understrege, at her bor en dyrevenlig familie.

Hundens betydning for os

Selv om katten også er et populært husdyr, så er hunden det dyr, vi har det tætteste forhold til. Mange lever derfor en hverdag med en hund, og det er til gensidig glæde, hvis ellers man kan finde ud af de grundlæggende regler for, hvor man omgås hinanden på den bedste måde. Når det lykkes bedst, er forholdet mellem ejer og hund næsten som en symbiose, hvor man supplerer hinanden på bedste vis. Andre gange går det ikke så nemt, men så kan man søge hjælp hos blandt andet hundepsykologer og hundetrænere.

Det gode forhold mellem en familie og en hund opstår, når familien respekterer, at der er tale om et dyr og ikke et nyt menneske, der er kommet til familien. En hund har sit hundeliv og skal have lov til at leve det ud, og man skal ikke forsøge at gøre hunden til et menneske. Alle, der har hund, ved, at en hund også har følelser, men man skal ikke tro, at det er de samme følelser, som vi har. Er det på plads, er grunden lagt til et godt samliv mellem hund og menneske.