Bliv klar til et aktivt liv med hunden

Hunden er det mest populære kæledyr i Danmark, og der er ikke færre end omkring 800.000 hunde i Danmark, som oftest det man kalder familiehunde, men der findes også brugshunde, som anvendes både af private og i professionel sammenhæng. Det kan være jagthunde, politihunde, hunde til at hjælpe handicappede til et bedre liv, og schweisshunde, som anvendes til at opspore såret vildt – hvad enten de er blevet anskudt eller eksempelvis påkørt af en bilist.

Drømmer du om en brugshund?

Måske går du selv med drømmen om at få en hund, der kan bruges til andet ned gåture og hygge i sofaen, når du ser en serie på Netflix? Så er der mange muligheder. Men måske er du lidt bekymret, fordi du har tanker om at få foretaget en brystkorrigerende operation og ikke ved, hvordan et fysisk aktivt liv i naturen og på træningsbanen med din hund kan påvirke resultatet og måske skabe problemer? Er det tilfældet, vil vi anbefale, at du orienterer dig om dråbeformede implantater fra klinikken Motiva, som er skabt, så de giver en høj sikkerhed og tryghed også for mennesker, der er fysisk aktive og for eksempel træner meget med deres hund. De dråbeformede implantater placeres for eksempel ved hjælp af en særlig teknik, som de fastholdes i deres position uanset dine fysiske aktiviteter, og det giver en høj tryghed i hverdagen. Så kast dig blot ud i et aktivt liv med din hund, hvis du har fået indsat dråbeformede implantater som led i en fysisk korrektion af din kropsholdning, din buste og din holdning.

Alle hunde kan trænes, og nogle bliver ligefrem så dygtige at de deltager i mesterskaber verden over for at dyste med artsfæller om præmier. Så ambitiøs behøver du ikke at være, men vil du træne din hund op til at kunne yde en reel indsats for eksempel ved jagt eller ved sporarbejde, så kræver det en stor og systematisk indsats. Og du skal have fat i tingene fra begyndelsen – det er ikke uden grund, at vi har det gamle ordsprog om, at man ikke kan lære gale hunde nye kunster. De bedste brugshunde er trænet systematisk fra den tidligste hvalpetid. Skal din hund være servicehund, kræver det helt særlige træningsprogrammer og specialviden. Også i den sammenhæng er det vigtigt for dig, at du er tryg ved din egen fysik, som vi har beskrevet ovenfor.

Vil du have et aktivt, fysisk liv med din hund, skal du fra starten være afklaret med, hvad du kan tilbyde den, så du får valgt den rette hund. En hund, der skal trænes op til at kunne løse opgaver og have et aktivt fysisk liv sammen med dig, skal være gearet til det, og her har historien fostret en række racer, som typisk vælges, mens andre hunde er mere skabt til et roligt og fredeligt liv med deres ejer.