Hunden – et medlem af familien i mange år

Er du på udkig efter en hund, så er der mange overvejelser, du skal gøre dig, før du anskaffer den. Du skal finde en race, som matcher dig og din familie, forstået på den måde, at du skal have plads til hunden, du skal være indstillet på, at den skal luftes mange gange om dagen, og den skal ikke efterlades alene i for lang tid ad gangen. Derudover skal du være afklaret omkring, at køb af en hund er en langtidsinvestering. De fleste hunde bliver mellem 10-13 år gamle, og hunden kommer dermed til at være medlem af familien i mange år.

Har du tid til at have hund?

Under coronaen var der mange af os, som pludselig kom til at sidde hjemme og arbejde. Dermed tilbragte vi mange flere timer hjemme end normalt, og det fik en del danskere til at gå ud at købe en hund for at få selskab. For mange har det været en glæde og underholdende at få en lille hvalp i huset, men det er også vigtigt, at man har en vedvarende interesse for hunden, når det bliver hverdag, og at man ikke ender med at blive træt af at gå tur med den og skiller sig af med den igen, når corona-restriktionerne er ophævet, og vi får vores normale hverdag igen. Det er vigtigt, at du tilbringer tid med din hund hver dag og træner den eller aktiverer den. Især unge hunde har brug for motion og adspredelse, og I kan fx gå til hvalpetræning eller agility. Hvis du selv er oppe i årene, så kan du med fordel dyrke motion sammen med hunden, så du holder dig frisk og i god form. Hvis du derimod er begyndt at tabe håret, så kan hunden ikke hjælpe dig, men det kan til gengæld https://nordichair.com/da/, og dem kan du kontakte, hvis du gerne vil have din hårpragt igen.

Indret dit hjem, så der er plads til hunden

Der skal være plads til hunden i dit hjem. Ud over madskål og vandskål skal hunden have sin egen seng og legetøj. Den skal have plads at bevæge sig rundt på, og det er en fordel, hvis der er en have eller hundegård, den kan blive lukket ud i. Derudover skal du gå tur med den hver eneste dag. Har du børn, så kan de også lufte hunden og lege med den, og det er vigtigt, at du lærer dine børn at omgås hunden med respekt, så det bliver en positiv oplevelse for jer alle, at der er en hund i huset. Hunden er et langvarigt familiemedlem, og den skal behandles som sådan – med kærlighed og respekt.