Hverdag med hunden

Mens landet var lukket ned på grund af CoVid pandemien, har mange danskere anskaffet sig en hund. Og hvad enten det er en fornem racehvalp, et gadekryds eller en ‘brugt’ hund fra et dyreinternat, så er hverdagen med en hund en stor omskiftning, hvis man ikke har prøvet det før.

Er man ny hundeejer, er der en masse forhold, der er gode at få styr på. Og man skal overveje, om man er klar til at få hund – sådan at forstå, at det er vigtigt, at man på forhånd har tænkt igennem, at det er et stort ansvar at anskaffe sig en hund. Det er et levende væsen, der bliver 100% afhængigt af ejeren, og det tager tid i hverdagen. Og så er det slet ikke gratis med en hund, så hvis man ikke har råd til godt foder og til at besøge dyrlægen, hvis hunden bliver syg – så er det bedre at afstå fra at få en hund ind i familien.

Tips til hverdagen

Her er nogle tips til, hvordan du kan få en god hverdag med din hund.

  • Hav faste rutiner

Hunde er vanedyr. De kan godt lide, når tingene sker nogenlunde, som de plejer. Ikke sådan at forstå, at alle dage skal være ens, men har man en hund, vil man hurtigt opdage, at den gerne vil ud at gå på bestemte tidspunkter, måske vil den få en yndlingsrute, og den skal helst fodres nogenlunde præcist. Det kan godt være, at du har travlt og skyder din aftensmad, men hvis hunden er vant til at blive fodret klokken 18, så prøv at gøre det nogenlunde sådan hver dag.

  • Lad hunden få fred

Det er vigtigt, at hunden får fred og ro og ikke konstant bliver forstyrret af børn og andre, som hele tiden vil lege med den og aktivere den. Giv hunden et helle – måske et flot sisal tæppe eller noget andet, som den ved er ‘dens eget sted’. Da hundene levede i naturen, sov de meget af tiden – de var jo ikke på jagt hele tiden. Og den søger også i dag ofte et stille hjørne, hvor den kan få en god middagslur. Giv den fred, og aktiver den til gengæld nogenlunde rytmefast, så den får en god vekselvirkning mellem ro og aktivitet/motion.

  • Hold hunden slank

Mange hunde i dag er overvægtige – ligesom deres mennesker! Vi har let ved at give godbidder, og mange hunde får lidt ekstra ved bordet. Men ligesom mennesker har hunde bedst af at holde vægten. Vi råder dig til at veje dens foder af, så den får den rette mængde kalorier, og får den ekstra herudover, skal du trække det fra i foderrationen.

Med disse enkle råd kan du få en dejlig hverdag med din hund. Og husk – heller ikke hunde vil være alene hele tiden, så skal du arbejde fra tidligt til sent og være væk fra hjemmet til alle mulige aktiviteter, så overvej at vente med at købe en hund.