Ven, medarbejder og sjælefrænde

Der er mange, som siger, at hunden er menneskets bedste ven, men hunden har så mange roller i menneskets liv og har haft det, siden den kom ind i vores liv for over 35.000 år siden. Hunden er et specielt væsen, og den blev knyttet til mennesket nok mere af nødvendighed end af noget andet, men udviklingen har gjort, at hunden i dag er en uvurderlig del af menneskets liv, og der kommer til at være mange flere roller til hunden i fremtiden.

Hunden kom til mennesket, og det blev meget hurtigt et samarbejde, hvor hunde hjalp mennesket med jagt, beskyttelse samt varme, og til gengæld fik hunden mad, varme og beskyttelse mod en barsk og hård verden.

Deres store alsidighed

Hunden fik dog hurtigt mange roller, de roller er i dag endnu flere, end vi på nogen måde kan forestille os, og i dag dækker det kun en brøkdel af de roller, som forskere har tiltænkt hunden i fremtiden.

Hunden har i de senere år fået mange roller, også som assistent til vores læger, for hunde kan opdage visse former for cancer, de kan opdage epileptiske anfald, før de sker og er en uvurderlig hjælp for dem, som lider af denne sygdom.

Den anden vej rundt er det vores rolle at sikre, hunden har det godt. Den kan næppe børste tænder med en tandbørste fra https://www.sunstargum.com/dk/, men den kan snuse sig frem til, hvis vi ikke har gjort det, og vi kan hjælpe den med mundhygiejnen også.

Hunden vil dog altid have en vigtig rolle som et familiemedlem. Det er nemlig der, hvor den virkelig viser sit værd. Den giver os glæde og masser af sjove stunder, når den følger sin flok rundt over alt, er med til at holde øje med hjemmet, sikrer ingen ubudne kommer ind, på gåture holder den os friske og glade, for motion er vigtigt. Hunden er en ven, en at hygge med i sofaen, en som altid er klar, altid er glad for at se dig, og det er humørsprederen i huset i de mange år, som den er der.

At hunden kan blive en sjælefrænde og være den, som redder liv, undrer i dag ingen, og for mange ældre er hunden en livline og grunden til, de kommer ud og får motion med deres bedste ven. Det er deres livline og det, som gør, de holder fast i den verden som er udenfor deres hjem.

Der er også mange studier, som viser, at dem, som har hund, er mere sunde end dem, som ikke har hund. Det er, fordi hunden sænker blodtrykket og gør, du stresser ned, når du rører ved den, og hunden er med til, at du får motion, når du er ude og gå med den. Noget, som er meget vigtigt for både hund og menneske, for det skaber samhørighed og giver hunden en oplevelse og mennesket en god mulighed for at få stresset ned fra en hektisk hverdag, som vi alle har i den moderne verden.