Du kommer så langt med ros

Det er som regel med en lidt fjollet stemme, lidt lige som den, der bruges til små børn, at vi roser vores hunde. Men reaktionen er ikke til at tage fejl af. Er der nogen, der påstår, hunde ikke kan smile, så roser de ikke nær nok hunde.

Den logrende hale taler også sit eget helt tydelige sprog. Rosen forplanter sig gennem hundens krop, og bagenden kan slet ikke stå stille på dem. Lyden af vores stemme, der siger noget positivt, er bare lykken. Det er ord som ‘dygtig’ og ‘god dreng’ eller ‘god pige’, de fleste bruger. Og det virker. Faktisk vil mange hunde hellere have ros end godbidder, hvis de selv kunne vælge.

De går dog ikke af vejen for godbidder, og mange hunde er også vilde med legetøj som belønning, når de har været dygtige. Men maden kan tit droppes, og det er bedre for hundens sundhed. Som med os andre, så er for meget slik ikke en god idé. Gør hunden glad og hold den slank med mere ros. Det bliver siddende, og de vil rigtig gerne gøre det same arbejde igen og igen for de søde ord.