Mange år før

For bare et par år siden var man sikker på, at det var ca 10.000 år siden, hunden knyttede bånd med os mennesker, men nye udgravninger, hvor man har fundet hunde, som er begravet med deres ejere, giver et andet billede af vores fælles fortid. Noget, som viser, man klart har mennesker og hunde i et meget tæt forhold langt tidligere end forventet, og forskningen tyder på, at det er langt tidligere, faktisk så langt tilbage som 40.000 år, så det er ikke underligt, at hunden og mennesket i dag er bedste venner.

Som tiden gik, blev hunden en uundværlig partner, og der er mange både tidlige og senere tegn på, hvor højt hunde har været skattet både i det tidlige jægersamfund og senere. Hunden har været en uvurderlig støtte for både ung og gammel, og hunden har vist sig at være mangen et menneskes bedste ven.

Hunden var fra starten med til at sikre, der har været større succes med vagt, jagt og mange andre ting. Den har været med til alt give varme i de kolde nætter i jægersamfundet, hvor kun den sparsomme ild har været en ven i kampen mod kulden og mørket.