Hundens kunstneriske betydning

Der er mange personer, som vælger at hænge billeder og plakater op af hunde på væggene. Du kan også finde utallige kunstværker med hunde på alverdens museer. Derfor synes vi at det var interessant at kaste blikket på hundens symbolisering inden for kunstens verden.

Hunden kan være symbol på døden

Alt efter hvilken kultur der er tale om, kan hunden faktisk være et symbol på døden. I nogle kulturer ser de hunden som den hellige vogter af andre verdener, som rækker ud over erfaringer på jordkloden. Derfor kan hunden betragtes som en vogter på andre sfærer, og en guide til en oplevelse ud ad kroppen. Alt dette fører til at hunden antages at være et symbol på døden i nogle kulturer.

Kelterne ser hunden som en helt

I den stik modsatte bane finder vi hunden som et symbol på heltemod og med egenskaber på lignende fod med en kriger inden for den keltiske kultur. Kelterne trænede hunde til at kæmpe i krig, men de gav også hundene en anden betydning. En keltisk hund er et symbol på medicinsk kunst og forbindes også med heling og fordelagtige vande for helbredet.

I Kina er hunden tegn på held og velstand

Det kan godt være at vi ofte siger at de spiser hunde i Kina. Men faktisk er kineserne utroligt glade for menneskets bedste ven. Kineserne ser hunde som et symbol på held og velstand, og det siges at det fører til rigdom, når en hund logrer med sin hale.

Hvis du følger den kinesiske tankegang, kan du overveje et plakatophæng med Foo hunde derhjemme. Det siges at denne hunderace beskytter en bygning fra farlige individer samt negativ energi.

Desuden bidrager Foo hunden også til at fremme forretning og det generelle velvære. Foo hunderacen er også kendt som kejserlige vogtende løver, som naturligvis også er vigtige at tage med, når du analyserer kunst.

Hunden i moderne kunst

Menneskets bedste ven kan altså have utallige betydninger inden for kunstens verden. I den moderne verden og med kunst fra det 20. århundrede, vil man typisk sige at hunden ofte fortæller mere om kunstneren. Det betyder at hunden typisk er et karaktertegn for kunstnerens personlighed fremfor den symbolske betydning, som hundene har haft tidligere i kunstens verden.