Duften af vildtblod

Der er jægere over hele landet, og rigtig mange af dem har jagthunde. Hunde med rigtig gode næser, der kan hjælpe unde jagten. Men de kan rigtig meget mere end det, de kan finde vildt, du ikke selv kan se.

Det sker – dog heldigvis sjældent – at et dyr bliver anskudt, men ikke dør. Og så er det bare væk. Måske lider det unødigt, men det skal findes, før det kan afgøres. Andre gange rammer bilister et rådyr på en landevej i tusmørket. Og væk er den, uden at dens skader kendes.

Det er her svejshunden kommer ind i billedet. Over hele landet stiller jægere deres egne evner og særligt deres hundes evner til rådighed, skulle der blive brug for det.

Svejshunden kan nemlig opsnuse vildtet, så jægeren kan skyde det sårede dyr. På den måde skal dyr ikke lide unødigt på nogen måde. Det er en ordning, der er landsdækkende, så det er altid muligt uanset tidspunkt eller årstid, at få fat i en dygtig jæger med en endnu bedre hund, der kan klare ærterne.

Dem, der redder menneskeliv

Nogle hunde finder vildt, andre mennesker. Når bygninger styrter sammen, kan mange mennesker blive fanget i murbrokkerne uden mulighed for selv at kunne komme ud. For dem, der arbejder på overfladen, er det næsten umuligt at regne ud, hvor de mange mennesker er henne, og at lede efter dem er en tabt kamp. Det tager for lang tid, og tid koster menneskeliv i sådanne situationer.

Men også her kommer menneskets bedste ven og viser sit værd. Redningshunde er særligt trænet til at finde mennesker, der er fanget i situationer som disse. De snuser sig frem til de rette steder, og det sikrer, at folk kan blive reddet ud i tide. Der er ikke andet end at sige, at de alle sammen er rigtig gode hunde, der fortjener masser af ros.