Det er ikke nemt at få et skilt

Der er mange krav til at blive politimand. Det kræver god fysisk form, sundt mentalt helbred og mange andre evner. Herefter er det en lang uddannelse, inden man er klar til at patruljere og arbejde for dansk politi.

Men det er ikke kun mennesker, der stilles strenge krav til. Det er også politihundene. De skal på helt samme måde gennem mange nåleøjer, inden de er klar til at komme med på patrulje og på arbejde. De starter allerede, når de er hundehvalpe, hvor der kigges på mange kriterier. De skal selvfølgelig komme fra en god avler, så der er stor sikkerhed for, de ikke kommer til at lide af nogle af de skavanker, der desværre er kommet med renavling af hunde. En hund, hvor helbredet ikke er i top, kan ikke blive politihund. De skal nemlig kunne klare det fysiske arbejde, for det er nu en gang hårdere at være hund, når der skal arbejdes lige så meget, som der skal hygges.

Men det er ikke kun fysikken, der skal være styr på. Det mentale skal også være i top. Det skal være robuste hunde, der kan det hele, som på sigt bliver til vaskeægte politihunde.