Den bedste kollega

En politihund er dog en heldig hund. Den kommer nemlig med sin ejer på arbejde hver dag. Noget andre hundeejere sukker efter, for det kunne være hyggeligt. Men det er ikke, fordi den skal klappes hele dagen, nej det er et makkerpar, der skal samarbejde og udføre de opgaver, som netop denne arbejdsdag har at byde på.

Hunden kommer selvfølgelig med i politibilen, og den får rig mulighed for at bevise, at det var det rigtige valg, da den blev udvalgt. Deres gode næser er et fantastisk redskab for politiet i mange af deres opgaver. Er en mistænkt stukket af til fods, så er det svært for mennesker at finde dem. Men hundens gode næse kan alt det, mennesker ikke kan.

Når der er arbejdet rigtigt med hunden, så føles det slet ikke som arbejde. Det bliver til en leg, hvor hunden får ros og opmærksomhed, fordi den gør det så godt. Hunde er jo som bekendt vilde med den slags, så de vil rigtig gerne imponere med det, den kan og har lært. Og politiet kan finde vigtige spor eller ham den mistænkte, der troede, han havde gemt sig rigtig godt.