Pyntehunden kom til

Som samfundet blev mere og mere rigt, så rykkede hunde ind som kæledyr. Tidligere var den selvfølgelig også for nogen et kæledyr, men den var lige så meget et brugsdyr.

Hunden kom ind i husene, og de kom også til byen i større antal. Faktisk blev der nu avlet meget massivt på det, som man i dag kender som selskabshunde: Pudler, fine terrier og lignende, som man også ser i dag, men der er kommet mange flere racer til, og en del af de gamle racer, som bomuldshundene, kom frem i lyset igen. Noget som de færreste nok troede ville kunne lade sig gøre.

Nye racer, hvor allergivenlige pyntehunde indgik for at undgå fældning, opstod. Det er racer som labradoodle, der er en blanding af labradoren, en hund med et meget venlige gemyt, og en pudel som er kendt for en høj intelligens. En hund, der omgængelig og god med børn, noget som alle, der har en hund, ønsker sig.

Men mest populær er chihuahua pga. Paris Hilton. Noget, som er helt forkert, men hendes kopstørrelseshund blev båret med alle steder, og det startede en trend, som gjorde prisen for en chihuahua let kom op over 20.000 kroner.