De bedste venner

I de senere år, hvor der er blevet forsket i næsten alt, er der også blevet forsket meget i det forhold, der er mellem hunden og mennesket, og er der en ting, som forskerne er enige om hver eneste gang, er det, at der er mange store fordele for dem, som har kæledyr, både fysisk og mentalt.

Noget af det, som måske kan overraske en smule, er, at bare det, du har et kæledyr, vil have en positiv effekt på det generelle humør, og det vil være med til at sænke dit blodtryk betydeligt. Noget, som i første omgang undrede forskerne, men som i kontrollerede forsøg har vist sig at ske, hver gang man klapper sit kæledyr.

For dem, som har hund, er der også den klare fordel, at de får mere motion, for hunden skal luftes, og bare det, at du kan komme ud med din hund og få rørt dig lidt, er med til at sikre et bedre helbred og med til at sikre, du holder dig vital længere end dem, som ikke har en hund.

De er sociale dyr

Det sociale aspekt ved at have en hund er også en stor del af det, og dem, som har hund, snakker tit med andre hundeejere. Det er faktisk næsten ikke til at gå en tur, uden din hund og du selv kommer til at snakke med hunde og deres ejere. En sjov ting, som alle hundeejere ved, men som dem uden hund sjældent ser.

Faktum er også, at dem, som har kæledyr, aldrig rigtig føler, de er alene, og det er vigtigt, for vi mennesker er sociale dyr og har brug den sociale kontakt. Det er ikke noget, som vi kan klare os uden, selvom vi er gode til at prøve og bilde os det ind.

Mange populære dyr

Fugle er ikke undtaget, og det er faktisk bevist, at bare en fugl på et plejehjem kan være med til at løfte ånden for de beboere, der er der, og give dem en smule mere indhold i hverdagen. Derfor er man også startet op på at have ordninger som besøgshunde, der er noget, som både beboerne og de ansatte på plejehjemmene sætter meget stor pris på.

Ordningen har vist sig at være en stor gevinst, og i de senere år har man udvidet med både papegøjer og andre dyr, som de gamle glæder sig over kan komme på besøg. En fantastisk ordning, som giver færre udgifter til medicin på plejehjemmene.

Der er tydeligt store fordele, og det er noget, som der vil blive forsket mere i de kommende år, for det handler om at give så høj en livskvalitet til alle, og der vil komme flere og flere ældre til i de kommende år, noget som vi ved med sikkerhed.