Den samme stamfar

Der er nok ikke mange, som tænker over det til hverdag, men alle de mange hunde og hunderacer, som findes over hele verden, er faktisk nogen ,som kommer fra den samme stamfar. Ulven og vildhunden endte i skøn forening mange steder i verden og gav os vores sofaulve, eller hunde, som vi kender dem i dag.

Stamfaderen til hunden er i bund og grund ulven, og der er hos samtlige hunde en fælles genetisk kode, som viser dette, og deres adfærd er også klart med til at indikere, at der er en stor del fælles dna, lige meget om det er de mindste racer som chihuahua og de små terrier eller de store som mastifferne og ulvehundene. Hunde som let kan være en meter høje over skuldrene, og hvor de tungeste af mastifferne kan veje mere end en fuldvoksen mand. Deres adfærd er i bund og grund den samme, og det er noget, som vi mennesker ikke må glemme, for en hund er en hund, lige meget hvilken race det er. Størrelsen på hunden har intet at gøre med, hvor meget eller hvor lidt hund den er.

Der blev avlet

De mange forskellige racer er opstået, som menneskene har fået forskellige behov, og der er en fin sammenhæng med, hvor de forskellige racer er opstået, deres funktion, og hvordan de har udviklet sig. De små hunde i Mellemamerika har været brugt som varmepuder i den kolde ørken, og de har været så små, de ikke har krævet meget føde for at kunne fungere.

I de kolde bjergegne, hvor frost og sne næsten altid er tilstede året rundt, er der de store mastiffer. Hunde, som har så meget til fælles, at man ikke skulle tro, de er fra forskellige verdensdele.

Deres store pels, naturlige fedtlag og deres store krop, som gør det let for dem at overleve i det miljø, hvor de er avlet, er fællestræk, som ingen kan overse.

Kigger du derimod til Mellemøsten, så er den type af hunde, som du finder der, en hel anden. Det er hunde, som er af en hel anden statur end dem, du finder andre steder i verden.

De hunde, som er opstået her, er tyndere, slankere hunde, som er beregnet til at løbe hurtigt og til jagt på de dyr, der er i det område. Det er byttedyr, der er i det område, hvor de er opstået. Det er utroligt, men det er dog ikke tilfældet, for vi mennesker har selvfølgelig også meget at gøre med det, for vi er rigtig dygtige til at udvælge de dyr at avle på, som har netop de egenskaber, som vi gerne vil have i de hunde, som vi havde i og omkring vores hjem.